Fazole

Fazole jsou druhem luštěnin, které pocházejí původně z oblasti Jižní Ameriky. Jsou jednou z nejstarších plodin, které byly pěstovány - peruánští indiáni je pěstovali už více než před 10 tisíci lety. Pro svůj vysoký obsah bílkovin, vlákniny, vitamínů a minerálů by se měly stát nedílnou součástí našeho jídelníčku. Fazolí existuje několik druhů:

Bílé fazole (malé i velké) - tyto fazole jsou po uvaření měkké a mají jemnou máslovou chuť. Jsou vhodné do polévek, míchaných salátů nebo jako samostatná luštěninová jídla.

Barevné fazole - existují v různých variacích - dozrávají totiž v červené, hnědé i černé barvě. Při tepelné úpravě jim nevadí ostřější kořenění, proto jsou ideální například do mexických receptur.

Většina fazolí je potřeba před vařením namáčet, vyzkoušejte však fazoli mungo, adzuki či černé oko, u kterých to není potřeba.

Omezení otevírací doby prodejny během vánočních svátků:

do 20.12.2018                běžná otevírací doba

21.12.2018 - 1.1.2019      ZAVŘENO

Od 2.1.2019 platí běžná otevírací doba.

Pouze u objednávek přijatých do 18.12.2018 můžeme zaručit doručení do Vánoc! (Tyto změny platí i pro objednávky přes e-shop).