Fazole

Fazole jsou druhem luštěnin, které pocházejí původně z oblasti Jižní Ameriky. Jsou jednou z nejstarších plodin, které byly pěstovány - peruánští indiáni je pěstovali už více než před 10 tisíci lety. Pro svůj vysoký obsah bílkovin, vlákniny, vitamínů a minerálů by se měly stát nedílnou součástí našeho jídelníčku. Fazolí existuje několik druhů:

Bílé fazole (malé i velké) - tyto fazole jsou po uvaření měkké a mají jemnou máslovou chuť. Jsou vhodné do polévek, míchaných salátů nebo jako samostatná luštěninová jídla.

Barevné fazole - existují v různých variacích - dozrávají totiž v červené, hnědé i černé barvě. Při tepelné úpravě jim nevadí ostřější kořenění, proto jsou ideální například do mexických receptur.

Většina fazolí je potřeba před vařením namáčet, vyzkoušejte však fazoli mungo, adzuki či černé oko, u kterých to není potřeba.

Vážení zákazníci,

ve dnech 17. - 24. srpna 2018 bude náš e-shop z důvodu vybírání řádné dovolené uzavřen. Objednané zboží budeme postupně expedovat od pondělí 27. 8. 2018.

Firemní prodejna bude uzavřena pouze v pátek 24. 8. 2018, jinak její provoz bude nezměněn.

Děkujeme za pochopení a přejeme příjemný zbytek letních dnů.