Výrobky z ryb

Výrobky z ryb jsou obecně bohaté na proteiny a minerály a obsahují polynenasycené mastné kyseliny (zvláště omega-3 mastné kyseliny). Mimo jiné působí také na udržení správné hladiny cholesterolu, pomáhají snižovat krevní tlak a preventivně působí na srdce a cévy. Díky tomu jsou nejen chutné, ale také zdravé a alespoň občas by se měly objevit v jídelníčku každé domácnosti.

Tuňák má vysoký obsah bílkovin a jen málo tuku, proto je mezi spotřebiteli tolik oblíbený. Je také významným zdrojem fosforu, železa, draslíku, jódu, zinku či vitamínů (E, A, B…). Skvěle se hodí do salátů, či jako základ chutných pomazánek.

Sardinky jsou často mezi rybami neprávem opomíjeny. Přitom víme, že jsou bohaté na omega-3 mastné kyseliny, proteiny, vitamíny a minerály. Velmi významná je kombinace vápníku s vitamínem D, která je důležitá pro kosti.

Makrela je obrovským zdrojem přírodního jódu, obsahuje, jako ostatní ryby, velké množství bílkovin a minerálů, stopové prvky a vitamíny A, B a D. Navíc rybí tuk je bohatým zdrojem nenasycených mastných kyselin, které působí příznivě na lidský mozek a srdce.

Výrobky z ryb Eva se vyznačují vysokou kvalitou. Jsou připravovány pouze z nejlepších částí ryb, neobsahují žádné konzervanty ani přídatné látky.

Všechny výrobky Eva jsou opatřeny také systémem „easy open“, který umožňuje snadné otevření konzervy bez použití otvíráku.