Čočka

Čočka je součástí našeho jídelníčku již více než 4000 let. Své postavení si zasloužila díky vysokému obsahu bílkovin a esenciálních aminokyselin. Je také bohatá na sacharidy, ale přitom neobsahuje tuk a proto dokáže zasytit bez nadbytečných kalorií. Má vysoký obsah vitamínů skupiny B, fosforu, hořčíku, vápníku a železa. Čočka se nejčastěji používá do polévek, salátů, karbanátků nebo jako samostatný pokrm. Klasické druhy čoček se musí před vařením namáčet, vyzkoušejte však například čočku červenou, žlutou, beluga či francouzskou, u kterých to není třeba.

Vážení zákazníci,

od pátku 19. 4. 2019 do pondělí 22. 4. 2019 bude prodejna v Dolní Lhotě u Luhačovic uzavřena z důvodu velikonočních svátků. Provoz e-shopu bude také omezen.

Děkujeme za pochopení a přejeme veselé Velikonoce!