Podravka Ajvar

Ajvar je čistě zeleninová příloha z paprik a lilku, dochucená směsí koření. Podravka  ve svém sortimentu nabízí různé druhy Ajvaru – mezi základní patří jemný a ostrý,  dále prémiové (z pečených paprik) jemný, ostrý, barbecue, s cibulí a extra ostrý. Nyní je nově v nabídce zeleninová směs pindžur, která je také vyrobena z paprik a lilku, navíc obsahuje i vysoký podíl rajčatové složky. Zeleninové směsi neobsahují žádné přídatné látky.

Použití Ajvaru i pindžuru je mnohostranné. Používá se jako příloha k jídlům na grilu, k pečeným a vařeným masům, párkům, klobásám nebo hamburgerům. Je také vynikající jako základ do pomazánek při přípravě studených i teplých sendvičů nebo jako přísada do různých zeleninových jídel, omáček, gulášů a hustých zeleninovo–masových polévek.